dinsdag 24 mei 2011

I heard that you're settled down

En wat zat daar nu in?

Wat zat daar nu in?


Ik heb het hier al verteld, ik hield een swapje met Poppie en kreeg een heel leuk cadeautje terug. Ik liet ook al een sneak-peak van mijn pakje zien. Maar wat zat daar nu in? Wel, daar zaten twee dingen in, een knuffelwolkje en een berenwashandje.

Het patroontje voor het knuffelwolkje vond ik hier, maar in plaats van lintjes te gebruiken maakte ik zelf labeltjes. Een heel eenvoudig patroontje, maar toch ben ik een keertje opnieuw moeten beginnen, de labeltjes zaten er niet goed tussen. En ik moet ook onthouden dat na het borduren niet mag vergeten de draadjes goed in te stoppen en te knippen, want nu zijn die nog zichtbaar door de stof heen. #nts

Het berenwashandje is er eentje uit dit boekje. Een testversie werd gemaakt uit een oude handdoek van ons mémé, te ver versleten om als cadeautje op te sturen, maar genoeg nostalie om zelf bij te houden. Dus ik maakte er nog eentje, uit witte badstof. Voor de afwerking kreeg ik tips van ons mama, dankjewel mama! Alle stofjes zijn afkomstig van de stoffenzolder van ons mama, en daar zijn heel wat stofjes te vinden, de een al wat mooier dan de andere, maar bananendozen vol.

Wat zat daar nu in?Wat zat daar nu in?Wat zat daar nu in?




Wat zat daar nu in?

dinsdag 17 mei 2011

Gelukkige verjaardag Mémé!


Maak er een feestje van daarboven...

zaterdag 14 mei 2011

Kijk eens!

Swapje

Kijk eens wat voor moois ik in onze brievenbus gevonden heb, allemaal gekregen van Poppie in een swappakketje.
  1. Kaartjes van het Hasseltse modemuseum;
  2. plakhartjes;
  3. een klein briefje;
  4. een gelukspoppetje (komt goed uit met de examens in zicht);
  5. een mini baboesjka/matroesjka;
  6. en een fimocupcakehangertje.

Swapje

SwapjeEn het mooiste, dat is toch wel het tinkerbelhangertje, spijtig genoeg heeft tinkerbel de lange reis niet volledig overleefd. Gelukkig bestaat er zoiets als secondelijn, en zo kon ik Tinkerbel weer vervolledigen.
Ze ging een plaatsje krijgen aan mijn sleutelbos, maar daar durf ik me nu toch nog niet aan wagen, dus krijgt ze nu een plaatsje aan mijn pennenzak.

Swapje
Dankjewel voor het swapje Poppie!

zondag 8 mei 2011

Pareltjes

Roos

Ik ben een pareltje
in een doosje,
een snoepje, een roosje.

Niet altijd.
Dat weet ik wel.
Soms proef ik zuur
of prik ik in je vel.

Maar altijd weer
ga ik zachtjes
in mijn doosje,
word een pareltje,
een snoepje, een roosje.

Voor jou.

Nu bloos je!


Heel speciaal voor Memé (+) en Memé (+) en Mama,
en natuurlijk ook voor alle andere mama's
een heel gelukkige moederdag!

maandag 2 mei 2011

Klaar voor vertrek

Knikkerzakje
Ik heb iets met elfjes, het heeft waarschijnlijk te maken met de sprookjessfeer die daarmee gepaard gaat. Ik hou van sprookjes en verhalen, maar die moeten goed aflopen. Toen ik Poppies fimo-elfje zag was ik verkocht, dus een swapje zag ik wel zitten. (maar ik vertrouwde het toch niet helemaal, na amper 2 weken naaien kan ik toch nooit een mooi cadeau'tje maken voor Poppies beebje. Maar Poppie, die vertrouwde het wel)

KnikkerzakjeTunnelMet de hulp van ons mama ben ik er toch in geslaagd een leuk cadeau'tje te maken. Maar wat is een cadeau zonder de verpakking? Gisteren ging ik nog aan de slag met een tutoleo, die van het knikkerzakje. Eerlijk, ik heb er een klein beetje op gefoeterd, 5 cm meten bleek plots niet meer zo eenvoudig te zijn. Maar het is gelukt, met de hulp van ons mama, die stikte de biais en het tunneltje. De inhoud van het swapje laat ik later zien, zo blijft het voor Poppie nog een verrassing.


Poppie, je swapje is onderweg!
Klaar voor vertrek