donderdag 7 juli 2011

Flop?

Flop.Nog weinig creatiefs van mijn kant hier. Tijd om daar verandering in te brengen, dacht ik. In de knipmode van deze maand (nr.07 – juli 2011) stonden enkele ‘Easy Pieces’, allemaal met een moeilijkheidsgraad van één bolletje, bijna geen ervaring. Ideaal dus. De maat kiezen, het patroon uittekenen, de stof knippen, in elkaar steken, … Alles ging relatief vlot, de kleine probleempjes werden snel opgelost, en ik heb ervan geleerd. Maar éénmaal klaar ziet het er niet uit, en het past al helemaal niet, deels door de stofkeuze. En ik had nog zo gehoopt de genen van ons mama mee te hebben, die heeft nooit een probleem met die patroontjes.

Het topje is te kort, en te breed. Je zou bijna denken dat ik het verkeerd in elkaar stak, maar in het patroon staat toch echt dat de breedte langer is dan de hoogte. En daarnaast spant de hals ook, zo erg dat het topje al gescheurd is door mezelf uit de benarde situatie te willen bevrijden.
Flop.

Ahja, ik had een leuke, creatieve dag. Mijn broer heeft eens goed kunnen lachen met mijn misbaksel. Ik heb hier en daar wat bijgeleerd. En, onze verkleedkoffer is een kledingstuk rijker, zeg nu zelf, (mits aanpassing) kan het topje toch nog perfect zijn dienst bewijzen op een foute party?!
Flop. 
Stofje: mama's stoffenzolder, gewoon als testlapje

5 opmerkingen:

 1. Ha ha! Wel frustrerend, een dag naaien en het dan niet kunnen dragen..... (ik heb gisteren een kledingstuk DRIE keer opnieuw genaaid, dus I know how it feels.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat geeft mij alvast geen moed om er zelf aan te beginnen ;) Ik stel het nog maar wat uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, oeps :)
  Chance dat het 'maar' een testlapje was dan :) Binnenkort een aangepaste versie? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @maarnietvangrijs - ahja, het was maar een test, dus was niet van plan om het te dragen. En ik was zo koppig om het te maken terwijl mama weg was, ze had mij wel wat tips kunnen geven.
  @ allemaal sterrekes - gewoon aan beginnen, ik kan er ook absoluut niks van.
  @ la merlette blanche - een aangepaste versie, ik weet het niet. Misschien als ik naar een foute party moet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jammer!
  Ik had mijn oog ook al op dit bloesje laten vallen. In het boekske ziet 't er thans heel knap uit! Dan toch maar niet doen...

  BeantwoordenVerwijderen