vrijdag 6 januari 2012

Dolverliefd.

Sjaal
Ergens in december ‘10 werd ik verliefd, dolverliefd op een sjaal. Ik probeerde hem te vergeten, want die liefde moest overgaan. Een extra sjaal kon mijn omgeving niet aan, een kast vol sjaals was daar het grote bewijs van. Men dreigde ooit eens met een rituele verbranding der sjaals, zo erg was het.

Dat vergeten, dat lukte wonderwel. Ik had het ook erg druk die tijd, school, examens, ed. … Ergens in juni echter, tijdens eens van die examens sloeg het noodlot toe. Mijn favoriete sjaal, ik vergat hem na het examen. Ik had het eerst niet door, maar eenmaal buiten kreeg mijn hals het wel erg koud. Ik liep nog terug, maar helaas, ik kwam te laat. Nog steeds blijf ik zoeken, in ‘De Valk’, op zoek naar mijn favoriete witte sjaal.

Langzaam maar zeker kwam de liefde wel weer piepen, de liefde voor een sjaal. Ergens in september stapte ik het plaatselijke wolwinkeltje binnen en vroeg een heerlijk warme grijze wol om mijn liefde in elkaar te steken. En dat zonder ooit maar 1 breiproject te hebben afgewerkt. 
Sjaal
Sjaal
Eind december ergens, werkte ik hem af, mijn nieuwe liefde. Onderweg liep het wat stroef, de mooie nazomer zat daar zeker voor iets tussen. Ook in het laatste sprintje ging het even helemaal fout, ik knipte zowaar een gat in mijn eigen sjaal. Maar nu is hij af, en drapeer ik hem trots rond mij, al ik buiten ga, want voor binnen is hij veel te warm. Mijn geliefde.

Ondertussen is er een nieuwe liefde in mijn leven. De ideale sjaal om altijd en overal aan te doen, met de juiste wol zelfs jaar-in jaar-uit. Ik probeer hem nog een beetje te vergeten, want er is een examen op komst. Deze keer is hij gewoon toegestaan, die kast werd ondertussen opgeruimd alleen de sjaals die de tand des tijds goed doorstonden mochten blijven, en die ene sjaal waar nog een hoop herinneringen in hangen, die ook.

PATROON: naai-s
WOL: Bergère de France – cocoon
KLEUR: stratus
Sjaal

3 opmerkingen:

  1. Wauw, mooi! Ik wil hem dit jaar ook nog maken... vroeger droeg ik altijd dezelfde sjaal, maar nu ik dat zelf kan maken, kan ik er helemaal mijn gedacht van maken, en de collectie zal dus alleen maar groeien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is mooi! Jammer dat ik niet kan breien. Ik zou het anders ook wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen