zondag 19 juni 2011

Spoonflower

Kennen jullie spoonflower.com?
Een tijdje geleden gingen we hier op zoek naar leuke, originele cadeautjes. Eentje voor een kersvers baby’tje en eentje voor een jongentje van vier. De papa van het baby’tje heeft zijn eigen bedrijf in grondwerken, de papa van het jongentje van vier is landbouwer. We gingen dus op zoek naar een leuk tractor-cadeautje.
In de winkels konden we niets vinden, dus gingen we op zoek op internet. etsy.com heeft veel moois, ook veel tractor-moois. Alleen, etsy.com blijkt ook veel Amerikaanse handwerkers in huis te hebben, en dus veel John Deere’s in hun werk (merk van tractoren). Van die John Deere’s, daar moeten ze hier thuis niet veel van weten, want da’s groen. De beste tractoren zijn blauw, da’s logisch. Dat blauw heeft een groot nadeel, daar is niet zo veel merchandising van de vinden.
Zelf maken dan maar, dus dan gaan we op zoek naar een stofje. Met hetzelfde probleem natuurlijk, blauw-en-tractor-stofjes zijn niet zo eenvoudig te vinden. Maar wij geven niet snel op en zoeken voort. Tot plots, verschijnt daar tussen al die minuscule afbeeldingen op google geen stofke met een blauwe tractor op? Het stofke is niet ideaal, maar dat stofke dat laat mij een ganse nieuwe wereld zien. Een wereld vol schone (en iets minder schone, daar moeten we eerlijk in zijn) stofkes. En je kan ze zelf ontwerpen, hoe cool is dat?! (Eerlijk, dat zinnetje is de eerste vijf minuten na mijn ontdekking verschillende keren uit mijn mond gefloept.)
Uiteindelijke hebben we niks besteld, geen tijd en (nog) geen ontwerpervaring enzo. Maar mijn enthousiasme bleef, ik werd een trouwe stemmer op de wekelijkse wedstrijd. (Af en toe was ik van plan om eens mee te doen, om ervaring op te doen, maar wegens tijdsgebrek kreeg ik mijn ontwerpjes nooit af. En ik vond mijn ontwerpjes ook nooit echt goed.)
Ondertussen is spoonflower.com al enkele keren in blogland gepasseerd, bij Kathleen van verbeelding.org bijvoorbeeld, of bij So-filles. En talent dat daar te vinden is, zelfs talent van dichtbij, hieronder heb ik enkele stofjes van drie dames uit België en Nederland geplaatst. Oh, met slechts een klein beetje van hun talent zou ik al heel tevreden zijn.

Bora uit Nederland

Zeker ook haar blog bekijken, ze maakt prachtige illustraties! Haar illustraties fleuren niet alleen stofjes op, maar ook papierwaren, T-shirts, knuffels, …
Dutch and English alphabet! Cats keep the ball rolling
Forest in pink
 Bears love fish!

Zesti uit België

Was één van de finalisten in de Project Selvage, de winnaar mag een collectie maken voor Michael Miller. Zesti heeft die wedstrijd niet gewonnen, maar mijn stem heeft ze wel gekregen.
A walk in the dark woods Dragon Boy
 Fairy Lights  Cherry Blossom Bambi Orange Yellow

Ankepanke uit Nederland

Is studente grafisch vormgeven. Ze maakt schattige illustraties die op allerhande producten gedrukt worden. Dus zeker ook haar webshop een bezoekje brengen.
Red Green and Blue Apples Red White and Black Parisian
 Orange and Green Elephants Cute n Cuddly Lions
Hebberig word ik daarvan, van spoonflower.com! Het is trouwens de moment om bij spoonflower.com te bestellen, maandag worden geen verzendkosten aangerekend, vanaf 8 am et.

5 opmerkingen:

 1. FANTASTISCH!!!!
  Wat een leuke website!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél mooi! Maar ik denk niet dat ik op jouw linkje geklikken, te gevaarlijk voor de portemonee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ola, wat een goede tip en net op tijd gezien om maandag lekker te bestellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je me bent komen volgen! Ik ben benieuwd naar wat je allemaal blogt, dus kom ik je ook volgen!

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke blog met veel inspiratie !

  BeantwoordenVerwijderen