dinsdag 24 april 2012

Outlet shoppen

Zaterdag was het outletverkoop bij Balko & Balliere, in Waregem. Volgens ons mama krijgen we daar jaarlijks een uitnodiging van in de bus, maar dit jaar was de eerste keer dat we er naartoe trokken. Eenmaal aangekomen kwam er bij ons mama volop nostalgie naar boven. Rollen stof, onoverzichtelijk gestapeld in een ijzeren rek, en amper op te heffen. Tafels, op ergonomische hoogte om die stoffen te kunnen knippen. Een fabrieksgebouw, zonder daglicht. Rekken vol kleedjes, rokjes, blouses, ... Ooit werkte ze zelf in een confectiebedrijf, tot die zijn ganse productie naar China ed. verhuisde.

Boomie vertelde zaterdag al over haar buit, wij hebben hier ook onze slag geslaan. Acht verschillende stoffen, 2 soorten knoopjes (om bij de stofjes te passen), 2 blinde ritsen (voor kleedjes die op de planning staan) , enkele gewone ritsten, vlieseline en speciale lintjes voor in de schoudernaden van tricot-kleedjes (geen idee wat de officiële naam ervan is). Dit najaar opnieuw?!


1. Coupon met een hoek af, satijnachtig (denk ik). Gepland als rokje, eentje zoals dit? (Maar dan iets langer, en volgens mij een stuk goedkoper. Staat daar nu serieus 104,95 euro?)
2. Ook coupon (maar lag er ook op de rol), vreselijk doorzichtig. Gepland als blouse, ons mama had er al eentje in haar hoofd zitten.
3. Katoen. Gepland als top, eentje zoals dit, nog steeds mijn favorieten op een jeansbroek.
4. Katoen. Gepland als wikkeljurk. En bij deze wil ik me nog eens excuseren bij de dame na ons. Ze hoopte op een metertje stof, maar na ons bleek er maar 75 cm meer over te zijn, sorry.
5. Tricot. Gepland als jurkje, eentje zoals dit.
6. Tricot. Gepland als jurkje, alle suggesties welkom!
7+8. Redelijke dikke, niet rekkende stof (geen idee wat het zou kunnen zijn). Gepland als jurkje, eentje zoals dit, de rechtse, maar dan combinatie rood-wit.

De prijs van de jurkjes hierboven was eigenlijk helemaal niet slecht. We zijn dan ook naar de winkel gereden, en ik heb alle jurkjes aangehad. Maar geen enkele paste mij goed. Volgens ons mama heb ik brede heupen en lange benen. Ze spanden allemaal op de heupen/poep, en de jurkjes kwamen meestal niet verder dan halverwege mijn bovenbenen, veel te kort voor mij. Zelf maken dan maar ...

Ons mama zal werk hebben, als zal dit allemaal nog eventjes moeten wachten. Er staan nog 5 jurkjes voor anderen en nog minstens 1 voor mezelf op de planning.

Liefs,12 opmerkingen:

 1. Leuke buit! Ik heb nog even getwijfeld over die eerste coupon, maar had daar niet direct een plan voor. Ben benieuwd naar je resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verdorie ! hoe geraak ik in hemelsnaam in waregem ! Kunnen ze dat nu niet in Antwerpen doen of zo ? ( 'me' die er ook graag had bij geweest als ik al die buit zie op de verschillende blogs en daarom een beetje gefrustreerd is ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik wil altijd naar Antwerpen gaan, daar is toch regelmatig zo'n outlet (Fragile bvb)? En anders, Waregem is rechtstreeks vanuit Antwerpen bereikbaar met de trein :).

   Verwijderen
 3. Die blauwe bollen zijn zo mooi hé. Ik was niet de dame na jou, maar ik weet nu al dat ik zó jaloers ga zijn op je wikkeljurk :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er een redelijk stukje over is zal ik aan jou denken. (mama durft wel eens wat meer rekenen, weet niet of ze dat nu ook gedaan heeft.)

   Verwijderen
 4. Mooie stoffen!! Enig idee tot wanneer die outlet is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is die al voorbij, was slechts 2 dagen. Als ik de volgende op tijd weet zal ik het hier plaatsen.

   Verwijderen
 5. Ik ben curieus naar de rest van je blog; ga even piepen...ik ben wel je eigenste nummer 75 geworden! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, komende donderdag kun je meedoen met de Ikeaworkshop. Laat je vandaag nog weten of dat lukt? Anders kan nog iemand van de wachtlijst deelnemen. Bedankt, Mamasha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je gemaakt van dit moois? Ik ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen